Finance

Om onze ambitieuze Shift 2027-strategie te realiseren, is een perfect geolied Finance-team onmisbaar. Digitalisering en vereenvoudiging van onze financiële kernprocessen zijn daarbij de sleutel tot succes. Denk jij ook in cijfers? Dan kan je samen met deze specialisten waken over het budget van al onze projecten en activiteiten, zorgen voor vlotte & eenvoudige financiële processen en een kwalitatieve rapportering. Daarnaast zorgt dit team voor vlotte aankoopprocessen en geven ze advies over financieringen op korte en lange termijn.

Controlling

Om de visie en alle projecten te ondersteunen, maakt het Controlling-team businessplannen, analyseert het investeringen t.o.v. Return On Investment, en is het betrokken bij de opstart van nieuwe activiteiten. Daarnaast staan de Controlling collega’s ook in voor de algemene budgettering en forecasting en voor de financiële opvolging van het bedrijf en al onze afdelingen.

Accounting & Tax

Onze collega’s van Accounting & Tax zorgen voor de optimale financiële verwerking van alle resultaten en investeringen. Naast hun dagelijkse to do’s, gaan ze elke dag andere uitdagingen en innovatieve projecten aan. Van het uitschrijven en vereenvoudigen van financiële processen en A-Z flows, tot het oplossen van complexe fiscale vraagstukken.

Procurement

Omdat de luchthaven zo’n divers actiedomein is, kopen de teams van Procurement een mix van leveringen, werken en diensten aan die met geen andere sector te vergelijken valt. Enkele van hun grootste uitdagingen? Categoriestrategieën ontwikkelen, aankoopprocessen integreren, maar ook pilootprojecten opzetten rond de opbouw van relationele contracten en geïntegreerde contractaanpak. Kortom, hier zet je projecten in beweging!

Corporate Finance

Om over voldoende financiële middelen te beschikken om onze Shift 2027-strategie te realiseren, zorgt het Corporate Finance team voor een stabiele basis van langetermijnfinanciering. Zij volgen ook de risico’s op van de zeer diverse activiteiten van de luchthaven en voorzien de nodige verzekeringen om deze risico’s te beheersen. Tot slot begeleidt het team ook de departementen bij het binnenhalen van subsidies om de activiteiten van de luchthaven verder uit te bouwen.