Operations

Hét kloppend hart van Brussels Airport Company vind je hier. Onze collega’s binnen Operations dragen elke dag actief hun steentje bij om zowel airlines als reizigers de beste ervaring te bieden, en om onze hub-performance elke dag te verbeteren. Iets voor jou?

Airport Operations

Ons Airport Operations-team staat letterlijk midden in de actie en tussen de vliegtuigen, en waakt zo over de veiligheid op de luchthaven. Daarnaast stelt dit team ook noodplannen op voor alle mogelijke scenario’s: stroompannes, defecte vluchtinformatieschermen … Ook het operationele zenuwcentrum - waar luchtvaartmaatschappijen, federale politie, douane, bagageafhandelaars en brandweer fysiek naast en met elkaar samenwerken - behoort tot Airport Operations. Hou jij in spannende situaties het hoofd koel? Dan vind je hier misschien de uitdagende job die bij jou past.

Aviation Development

Status quo? Niet bij Brussels Airport Company. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor de luchthaven. Zo verkennen we nieuwe routes en werken samen met luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en touroperators om deze aan onze passagiers aan te bieden.

Asset Management

De collega’s van Asset Management staan in voor het bouwen en onderhouden van een zeer brede scope van assets, infrastructuur en diensten. Denk hierbij aan nieuwe vliegtuigstaanplaatsen, boarding bridges, de bouw en renovatie van gebouwen, versterkte elektriciteitsnetwerken voor het groeiende aantal elektrische wagens en nog zoveel meer. Kortom, kansen genoeg om jou elke dag uit te dagen!

Security

Nergens is veiligheid zo belangrijk als op een luchthaven. Ons Security-team staat - samen met andere partners - in voor de veiligheid van onze reizigers en medewerkers. Een levensbelangrijke job.

Fire & Emergency Services

Zeg maar gerust ons hoogsteigen gespecialiseerde brandweerkorps en ambulancedienst, uniek in België! Onze lokale noodcentrale bewaakt de (brand)veiligheid van gebouwen en vliegtuigen en verleent technische hulp bij luchtvaartincidenten.

Compliance & Certification Unit

Bij Brussels Airport Company zijn ruim duizend mensen aan de slag, en werken we samen met tal van andere partners. Het is dus belangrijk dat iedereen op één lijn zit en hetzelfde doel voor ogen heeft. Onze collega’s van de Compliance & Certification Unit organiseren daarom trainingen en opleidingen (bijvoorbeeld voor het behalen van een luchthavenrijbewijs) en controleren of bedrijven actief op de luchthaven doen wat ze zeggen. Safety first.